Ao día seguinte, na hora de ler, plantexeilles unha actividade aos meus alumnos de segundo (traballaramos a semana pasada as receitas de cociña;por certo, que casualidade que a min, como alumna nun cursiño, tamén se me pedira).
Aí vai a súa receita: COMO TER UN BO MESTRE
Ingredientes:
- 24 alumnos.
- 500 quilos de coñecementos (saber moitas cousas)
- 24 culleradas de ordenadores.
- 1.000 bolsiñas de "premios".
- unha libra de PDI.
- 2 vasos de poñer normas e facelas cumprir.
- 1 litro de boa profesora (que non sexa "unha rabuda").
- 2.000 quilos de paciencia.
- 10 toneladas de contos e xogos para facer.
- 2 paquetes de xuventude (así dura máis).
- 1.000 quilos de bo humor.
- 2 litros de traballos para facer na casa (por si non sabes que facer).
Preparación:
Poñer todos os ingredientes nunha pota con lume forte, ben forte e esperar ata que ferva. Cando ferva poñer uns polviños máxicos (todos os mestres os teñen) e deixar que ferva uns 5 minutos. Despois cocer cun lume débil unhas cantas horas ata que estea todo ben cocido. Non debemos esquecer remexer cada pouco tempo, non vaia ser que se pegue e se estrague todo e nos salga un mestre fastidioso. Mentras se fai, os alumnos cantarán e bailarán "Ai se eu te pego". de Michel Teló.
Cando estea ben cocidiño, non chamuscado, deixalo enfriar toda a noite fóra, se é nunha noite de xeada moito mellor!
0 comentarios:
Publicar un comentario